Geçmişten Bugüne Teknoloji

Değişmeyen tek şey değişimin kedisidir



Kim seni bütünüyle, koşulsuzca kabul ederse değişmeye başlarsın. Onun kabulü sana böyle bir cesaret verir. Olduğun gibi kabul edilmen seni bütünleştirir, seni kendine güvenli kılar, seni kendin gibi hissettirir. O zaman beklentileri yerine getirmene gerek yoktur, sen olabilirsin. Bu yüzden sevgi bu kadar besleyicidir.

Osho





Telex Mesajlaşma Ağı (1933)

Amerikalılar teleprintörler kullanıyor, II. Dünya Savaşı


Volkswagen Beetle ve modern otoyol sistemlerinde olduğu gibi, Telex mesajlaşma ağı da Almanya'nın Üçüncü Reich'ın erken döneminden çıkar. Telex, askeri mesajları dağıtmanın bir yolu olarak başlıyor yalnız kısa süre içinde, bazı ülkelerde 2000'li yıllara kadar devam edecek resmi ve ticari kısa mesajların dünya genelinde bir ağ haline geliyor. Telex, telgrafda kullanılmak üzere 1910'lara kadar uzanan teleprintörler kullanıyor. Ancak pahalı telekom hatlarını kullanmak yerine, teleks sistemi, bu teleprinterleri, değiştirilmiş  telefon anahtarları aracılığı ile yönlendirilen sesli telefon hatları üzerinden birbirine bağlar. Telex'in kablosuz sürümlerı yakında gelişmekte olan dünyanın uzak bölgelerini birbirine bağlar.








Elektro Dünya Fuarında(1939)


1939 Dünya Fuarında Elektro ve Sparko

Westinghouse tarafından üretilen röle tabanlı Elektro robot, sesli komutların ritmine reaksiyon veriyor ve 78 devir / dakikelik kayıtlarla daha önceden kaydedilmiş wicecracks sunuyor. Dünya Fuarı'nda ortaya çıktı ve kafasını ve kollarını hareket ettirebiliyordu ... ve hatta sigara "içiyordu".
























Karmaşık Sayı Hesaplıyıcı (CNC) tamamlandı (1940)


Kompleks Sayı Hesaplayıcı (CNC) Operatörü

1939'da Bell Telefon Laboratuvarları, bilim adamı George Stibitz Tarafından geliştirilen bu hesap Makinesini tamamlar. 1940'da Stibitz, Dartmouth College'da Düzenlenen Amerikan Matematik Derneği konferansında CNC'yi sergiledi. Stibitz, Özel telefon Hatları Üzerinden New York'a bağlanan Bir Teletype terminalini kullanarak CNC'de (New York City'de Bulunan) Uzaktan Hesaplamalar yaparak grubu hayrete düşürdü. Muhtemelen Uzaktan Erişim isleminin ilk örneğidir.
















Atansoff Berry Computer (ABC) tamamlandı (1942)


Atanasoff Berry Bilgisayarı

Profesör John Vincent Atanasoff, 1939'da konsept ispat prototipini başarı ile sergiledikten sonra Iowa State College'da (şimdi üniversite) tam ölçekli bir makine kurmak için fon alır. Makine Atanasoff ve lisansüstü öğrenci Clifford Berry tarafından 1939 ve 1942 yılları arasında tasarlandı ve inşa edildi. ABC, 1973'te çözülen, icat edilen bilgisayar ile ilgili bir patent anlaşmazlığının merkezinde, ENIAC'ın eş dizayncısının John Mauchly, fonksiyonel hale gelmesinden kısa süre sonra ABC'yi görmüştü.

Hukuki sonuç bir dönüm noktasıydı: Atanasoff birkaç temel bilgisayar fikrinin kurucusu ilan edildi yalnız bilgisayar kavramı patentsiz ve bundan dolayı herkesin özgürce belirtti. ABC'nin tam ölçekli bir kopyası 1997'de tamamlandı ve ABC makinesinin Atanasoff'un iddia ettiği gibi çalıştığını kanıtladı. Yineleme şu an Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde sergileniyor.















Bilgisayara Doğrudan Klavye Girişi (1956)


Whirlwind konsolunda Joe Thompson, ca. 1951

MIT'de araştırmacılar günümüzün normal çalışma şeklinin habercisi olan bilgisayarlara direkt olarak klavye girişi denemeye başlarlar. Tipik olarak, zamanın bilgisayar kullanıcıları delikli kartlar veya kağıt bant kullanarak uygulamalarını bir bilgisayara beslerler. Doug Ross Şubat ayında direkt olarak erişimi savunan bir not yazdı. Ross, bir MIT bilgisayarına bağlı bir elektrikli kontrollü daktilo olan FlexoWriter'ın düşük maliyet ve esneklik sebebiyle bir klavye giriş cihazı görevi görebileceğini iddia etti. Beş ay sonra MIT Whirlwind bilgisayarında yapılan bir deney klavye giriş cihazının ne kadar kullanışlı ve kullanımı kolay olabileceğini doğruladı.











CDC 6600 Süper Bilgisayarı Tanıtıldı (1964)


CDC 6600

Control Data Corporation (CDC) 6600, en yakın rakibinin, IBM 7030 süper bilgisayarınınkinden üç kat daha süratli, saniyede 3 milyon talimat gerçekleştiriyor. 6600, 1968'de halefi olan CDC 7600'ü aşana kadar dünyadaki en hızlı bilgisayar olma ayrıcalığını korudu. Hızın bir kısmı, çevresel prosedür birimleri olarak bilinen 10 ufak bilgisayarı kullanan bilgisayar dizaynından geldi; Iş yükünü merkezi işlemciden boşaltmak için kullanın.
















Star Wars (Death Star Briefing) (1977)


Dan Death Star Briefing Star Wars

Star Wars , uzakta bulunan bir Galaxy serisinde, eski moda bilimkurgu hikaye anlatımını Industrial Light & Magic'in sağladığı özel efektlerle birleştirdi. Ölüm Yıldızı brifinginde yer alan bir efekt, uzay istasyonunun tel çerçeveli bir versiyonunu içermektedir. Bu tel çerçeve canlandırmanın büyük bir hareketli resimde ilk kullanımlarından biridir.












Apple Ticari Başlangıcı (1984)


Apple Macintosh 1984 ticari

Apple'ın “1984” ticari o ay başlarında 22 Ocak 1984 tarihinde Super Bowl XVIII sırasında yayınlanan edilir Apple'ın Macintosh bilgisayar en beklenen kişisel bilgisayar bırakma şimdiye çoktan oldu. bir sunumun bir parçası olarak Apple Mac için bir dakikalık ticari yönlendirmek için yönetmen Ridley Scott görevlendirdi. En az üç yüz bin dolara mal olan ticari yalnızca çekiç wielding kadın çalıştırmak için, dev bir ekrandan kitlelere dikte bir adam tarafından dolduruluyor Büyük Birader rolü ile kısmen George Orwell'in romanı 1984 dayanıyordu ve yukarı insanları kurtararak, ekran yok. “Ağabey” motifi IBM, Apple'ın ana rakip bir örtülü referans oldu. Sadece bir kez gösterilen ticari, bilgisayar pazarlama önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilir.










BeBox Serbes Bırakıldı (1995)


BiBox Bilsayar

Eski Apple yöneticisi Jean Louis Gassée ve bazı eski Apple, NeXT ve SUN çalışanları tarafından kurulan Be, tek ürünlerini - BeBox'u piyasaya sürdü. Çift PowerPC 603 CPU'yu kullanarak ve çok çeşitli çevresel portlar içeren ilk cihazlar program geliştirme için kullanıldı. İyi satmadığı halde, Be OS işletim sistemi, 2.000'den az makine üretildikten sonra 1997'de donanım üretmeyi durdurduktan sonra dahi sadık bir takip tuttu.
























Apple İphone Çıktı (2007)


Apple İphone

Apple, online Apple mağazasından "programlar" (programlar) biçiminde yeni fonksiyonellik indirebilen iPhone'u - internet tarayıcısı, müzik çalar ve cep telefonu - bir kombinasyonunu başlattı. Dokunmatik ekranlı akıllı telefonun ilaveten GPS navigasyon, yüksek tanımlı kamera, mesajlaşma, takvim, sesli dikte ve hava durumu rapor eder da bulunuyordu.





















Apple Watch (2015)


Apple Store'un yeni piyasaya sürülen Apple Saatleri ekranı

Saat biçim faktörüne bir bilgisayar oluşturma birçok kez denendi, ancak Apple Watch'in piyasaya sürülmesi yeni bir heyecan seviyesine neden oldu. Apple'ın iOS işletim sisteminin bir versiyonunun yanı sıra çevre ve sağlık denetimi için sensörler içeren Apple Watch, iPhone'lara ve Mac Kitaplarla uyumlu olarak Apple ortamına dahil edilmek üzere tasarlandı. Serbest bırakma gününde neredeyse bir milyon adet sipariş edildi. Saat büyük heyecanla karşılandı, ancak eleştirmenler biraz sınırlı pil ömrü ve yüksek fiyat ile ilgili konuyu ele aldı.
Share on Google Plus

Yazar mücahit

0 yorum:

Yorum Gönder