Yik Yak Kapatılıyor


Bir zamanlar 400 milyon dolar değerinde olan Yik Yak, mühendisleri 1 milyon dolara kapattı ve sattı.

73.5 milyon dolar finanse edildikten sonra








Üniversite öğrencileri için anonim bir mesajlaşma uygulaması olan Yik Yak, bugün nihayet kapatılacağını duyurdu . Uygulama ilk önce 2014'te yakınlardaki insanlarla uzaktan iletişim kurmanın bir yolu olarak başlatıldı ve Amerikan üniversitelerinde dedikodusu merkezli rolü nedeniyle hızla çıktı. Bu yol boyunca, ekip girişim sermayesi finansmanı için 73.5 milyon dolar kazdı. Geçen hafta kapatılan ve dosyaya eklenen SEC dosyasıyla geçen hafta mobil ödeme şirketleri Square'in mühendislik yeteneğini ve bazı küçük entelektüel mülkiyetini Yik Yak'ı sadece 1 milyon dolara yağmaladığını öğrendik. Bir noktada, yatırımcılar Yik Yak'a 400 milyon dolar değer verdi.


Kurucularından Brooks Buffington Tyler Droll , şirketin web sitesinde bir blog yazısı yazıyor: "Bir sonraki adımlarımızı bir şirket haline getirmeye karar verdiğimiz için, yollarımız yolumuza ayrılmanın zamanı geldi" dedi . "Bu amaçla, markamız, teknolojimiz ve kendimiz için önümüzde olan şeylerle uğraşmaya başlayınca önümüzdeki hafta Yik Yak uygulamasını silmeye başlayacağız" dedi.


Uygulamanın yükselişi, onun grup mesajlaşma başarısız Pivot ve de çöküşünden anonim mesajlaşma trendi ve oldukça ölümün oldukça sembolik olduğunu. Bu uygulamalar 2014'ten sonra başladı ve kolej yaşlı kullanıcıların sırları dağıtması ve gizli bilgilerin korunmasıyla birbirlerine zalim olduklarına dayanarak popülerliğe büyük ölçüde yön verdi. Bu işletmeler, umut vadeden kullanıcı büyümesine rağmen, kendilerini sürdürecek kadar büyümemiş gibi görünmediler. Gizli ve Formspring gibi diğer anonim uygulamalar 2015 yılında işine geri döndüler.

Yık Yak, kredisine göre çoğundan daha uzun sürdü. Yol boyunca dertli payı vardı, en önemlisi, kullanıcıları her postaya eklenecek kalıcı bir tutamağı benimsemeye zorlayan kötü bir girişim. Aylarca süren kullanıcı sayıları ve soluk alakalılık sonrasında Yik Yak , personelinin yaklaşık% 60'ını geçen yılın Aralık ayında görevden aldı. Yık Yak ayrıca tehdit etmek için kullanıldığı üniversite kampüs yetkililerinden gelen istismar ve taciz için bir sedan haline geldi ve okul çapında yasaklar aldı.

Adil olmak için, anonim mesajlaşma eğilimi tamamen bitmedi. Şubat ayında, Kuzey Carolina'lı Garrett Grimsley adında bir kişi, Whisper uygulamasında kamusal şiddet tehdidi gibi görünen şeyleri gerçekleştirdikleri için tutuklanmıştı . Polis, Whisper'ın kolluk kuvvetlerine saklamış olduğu IP adresini istedi ve Grimsely, derhal tutuklandı ve eyaletler arası ticaret üzerinde tehdit oluşturması için görevlendirildi.


Share on Google Plus

Yazar mücahit

0 yorum:

Yorum Gönder