Facebook Artık Kameralarımız Gizli Erişim Sağlayacak





İlerleyen zamanlarda Facebook’un insanların duygularını öğrenmek adına ve bunları kullanmak için onayımız olmadan kameralarımızın erişim sağlanacağı ortaya sürüyor.


Mert Yamak’ın bahsettiği habere göre dünyaca tanınan yazılım şirketinin ön kamerayı açarak insanların duygularını tahmin edebilen yazılım geliştirdi. CBI Insight’ın ortaya attığı iddiaya göre 2015 yılında Facebook, sahibi Mark Zuckerberg tarafından patenti alınmıştır. Bu yazılım Facebook’taki bir paylaşıma baktığınız zaman sizden habersiz ön kameranızın yardımıyla yüz ifadenize bakarak duygularınızı kaydediyor ve böylece hangi paylaşım sizde nasıl bir tepki oluşturduğunu bilgi edinebiliyor.


Bu yazılım için facebook’un izin olmadığında habersizken ortaya sürülen iddialara göre Facebook bu teknolojisine belirli testlerden geçirerek yakın bir süre içerisinde uygulamaya başlıyor. Ayrıca selfie çekerek Facebook emoji göndermeden aldığı patent ’de çektiğiniz fotoğraflarınızdan sizin duygunuzu tahmin ediyor ve hangi emoji halini alarak en uygun emoji’nin oluşturmasını sağlıyor.


Bu yazılım her ne kadar yüksek bir teknoloji olarak onaylansa da Facebook’un insanların duygularının analiz etmesi, en hassas anlarında bakmamamızı sağlayacak olan paylaşımlar ya da reklamlar karşılarına çıkmasına sebep olabilir. Bu yazılım henüz kullanacakları hakkın bilgi sahibi olmasak da “kişisel bilgilerin korunması” konusuyla ilgili şüphe uyandırdı.


Share on Google Plus

Yazar mücahit

0 yorum:

Yorum Gönder